Популярні питання і відповіді

25-06-2019

Як дізнатися, чи є глисти у людини в домашніх умовах?

Повірте, ви відчуєте глисти практично відразу, як вони у вас з'являться. Вони будуть немов маніпулювати вами, примушувати їсти все те, що подобається їм, а не вам! При цьому паразити в людському організмі вміють здорово маскуватися, тому визначити дійсне джерело нездужання буде надзвичайно складно. Саме тому при перших же ознаках слід звернутися за допомогою до фахівця і не займатися самолікуванням, щоб не втратити дорогоцінний час.

Як зрозуміти, що у дитини глисти?

В першу чергу, кожна мама помітить, що поведінка дитини стало більш неспокійним. Особливо це буде помітно уві сні, так як дитина буде крутитися, чесати задній прохід і навіть скрипіти зубами. Також серед первинних ознак наявності паразитів у дитини може бути швидка стомлюваність, хоча раніше для нього це було нехарактерно. Можуть навіть початися головні болі або запаморочення. Дитина може почати їсти набагато більше, ніж раніше, або, навпаки, втратити апетит. Якщо у вашої дитини з'явилися ці первинні ознаки, то не чекайте поширення гельмінтів в організмі - здайте аналіз на яйцегліст. Краще запобігти розвитку хвороби на ранній стадії.

У мене глисти. Що робити?

Якщо ви напевно зрозуміли, що у вас глисти, то можна для початку записатися до терапевта і розповісти про вашу проблему. Терапевт направить вас до більш вузького спеціаліста. Якщо глисти у дитини, то зверніться до дільничного педіатра, який також направить вас до вузького спеціаліста або відразу в лабораторію здати аналіз на яйці глист. Можна відразу звернутися за допомогою до лікаря паразитолог, якщо такий фахівець є в вашій поліклініці. Головне не втрачати час і не займатися самолікуванням.

Як лікуються глисти?

У нашій країні поширені понад 60 видів глистів, і до кожного виду потрібно підбирати відповідні препарати. Кожен препарат призначається тільки після того, як здані всі аналізи і зібрана ідентифікація паразитів. Деякі препарати безпосередньо діють на яйця глистів, але не впливають на дорослих особин. І навпаки. Тому тільки лікар призначить потрібний препарат і пояснить, як його приймати. Також може знадобитися повторний курс лікування, якщо є ризик повторного зараження.