СИМПТОМИ І ЛІКУВАННЯ ДИФІЛОБОТРІОЗ

23-11-2017

ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА І ПОДАЛЬШЕ ЛІКУВАННЯ DIPHYLLOBOTHRIUM

Правильна діагностика і ефективне лікування дифілоботріозу в Одесі

Чіткі і ретельні дослідження аналізів за допомогою мікроскопа є основою діагностики. Яйця зазвичай численні. Тому практично відсутня необхідність вдаватися до методу концентрації. Паразити, які вийшли при випорожненні, також необхідно повністю вивчити. Кваліфіковані консультації, дослідження організму на дифілоботріоз Ви можете отримати в Клініці паразитології та сімейної медицини в Одесі.

ОСНОВНІ ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ДИФІЛОБОТРІОЗУ У ЛЮДИНИ

Правильна діагностика і ефективне лікування дифілоботріозу в Одесі

Цестод Diphyllobothrium latum - широкий стрічковий черв'як, є найбільшим людським солітером. Інші різновиди Diphyllobothrium заражають людей рідше. До них відносяться D. pacificum, D. cordatum, D. ursi, D. dendriticum, D. lanceolatum, D. dalliae і D. yonagoensis.

Дифілоботріоз виник в Північній півкулі - Європа, Північна Америка та Азія і в Південній Америці - Уругвай та Чилі. Переносниками личинок Diphyllobothrium sp. є прісноводні риби. Заражену рибу можуть транспортувати в будь-яку точку планети. Тому споживання в їжу в географічних районах, де активна передача не відбувається, може призвести до дифілоботріоза людини.

ЯК ПЕРЕБІГАЄ ЗАХВОРЮВАННЯ

Людська особина може бути інфікована дифілоботріозом тривалий період - десятиліттями, не підозрювати про це. В основному інфекція виникає безсимптомно. Рідше можуть проявлятися дискомфорт в животі, діарея, блювання і втрата ваги. Крім того, може виникнути дефіцит вітаміну B12 при злоякісній анемії. Масове зараження призводить до непрохідності кишечника. Міграція паразитів може викликати холецистит або холангіт.

Яйця Diphyllobothrium spp. являють собою овальну або еліпсоїдну форму. Розмір від 55 до 75 мкм на 40-50 мкм. На одному кінці непомітний купол, на протилежному (abopercular) кінці маленький, ледь помітний виступ. Яйця потрапляють в кал в ембріональному вигляді.