ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА І МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ МЕТАГОНІМОЗ

23-11-2017

Аналіз метагонімоз в Одесі

Діагноз грунтується на мікроскопічному виявленні яєць в калі. Слід враховувати, яйця не відрізняються від Heterophyes heterophyes і нагадують Clonorchis і Описторхоз. Спеціалізована діагностика заснована на ідентифікації дорослого смоктувальника, евакуйованого після противоглистной терапії, або певної на розтині.

В основному характеризується розладом діяльності кишечника. Аналізи на паразитів метагонімоз можна зробити в Одесі в «Клініці паразитології». Тут можна поставити діагноз або спростувати наявність гельмінтів в організмі. Дослідження аналізів робиться в сучасній лабораторії. Лікар-паразитолог при необхідності проведе консультацію і призначить відповідне лікування.

Збудники і причини зараження метагонімоз

В основному діагностується у людей, що живуть на Далекому Сході, а також в Сибіру, ​​Маньчжурії, балканських державах, Ізраїлі та Іспанії. Людина заражається при вживанні сирої риби, а зокрема при необережному ковтанні рибних лусочок, якщо риба була погано почищена.

Локалізація гельмінтів відбувається в тонкому кишечнику. Поширення і подальший розвиток часто трапляється при зміні двох господарів - молюсків і прісноводних видів риб. Залишковим господарем може бути не тільки людина, але і домашні вихованці, собака або кішка, з'їли заражену рибу.

КЛІНІЧНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Загальними симптомами є діарея та кольки в животі. Міграція яєць в екстра-кишкові ділянки (серце, мозок) може виникати з з'являються симптомами.

Дорослі особини Metagonimus yokogawai досягають 1-2,5 мм в довжину і 0,4-0,7 мм в ширину. Важливою відмінною рисою є положення вентральної присоски (genitoacetabulum), яка знаходиться в стороні від середньої лінії. Дорослі особини проживають у тонкому кишечнику залишкового господаря. Період інвазії може тривати близько 1 року.