СИМПТОМИ І ЛІКУВАННЯ КЛОНОРХОЗ

23-11-2017

ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА НА ПАРАЗИТІВ CLONORCHIS SINENSIS

Правильна діагностика і ефективне лікування клонорхоза в Одесі

Найбільш практичним діагностичним методом є дослідження калу пацієнта під мікроскопом на наявність яєць або аспіраті дванадцятипалої кишки. Здати аналізи на паразитів можна в Клініці паразитології в Одесі. Рідше, наявність дорослих паразитів цього типу можна також визначити при хірургічному втручанні.

В даний час для виявлення клонорхіаза застосовують серологічні дослідження. Методи лікування і препарати лікарі паразитологи призначають індивідуально

КЛІНІЧНІ ПРОЯВИ І СИМПТОМИ

Ендемічні райони знаходяться в Азії, включаючи Корею, Китай, Тайвань і В'єтнам. Крім того, наявність клонорхіаза було відзначено в інших країнах, включаючи Сполучені Штати Америки. Інфекція зустрічається у азіатських іммігрантів. Також, після прийому в їжу ввозяться, недоварених або маринованих прісноводних риб, що містять метацеркарии.

Більшість показань є результатом запалення і переривчастої закупорки жовчних проток. У гострій фазі можуть виникати болі в животі, нудота, діарея і еозинофілія. При тривалих інфекціях може розвинутися холангіт, жовчнокам'яна хвороба, панкреатит і холангіокарцинома, які можуть привести до фатальних наслідків

ЯК ВИГЛЯДАЮТЬ ЗАРОДКИ паразитів CLONORCHIS SINENSIS?

Трематода Clonorchis sinensis - «китайська або східна печінкова двуустка».

Яйця Clonorchis sinensis невеликі, розміром від 27 до 35 мкм на 11-20 мкм. Яйця мають овальну опуклу форму, з видимим «пояском» на меншому кінці яйця. На протилежному більшому кінці часто видно невеликий гачкоподібний виступ. Личинка мирацидия знаходиться всередині яйця.

Дорослі Clonorchi sinensis сплющуються. У довжину досягають приблизно 10-25 мм, шириною - 3-5 мм. Як багато паразити, вони гермафродити. Мають єдину зав'язь, розташована перед двома гілками сім'яників. Вони розташовуються в жовчних проходах печінки кінцевого «господаря».

Завершують життєвий цикл Clonorchis sinensis два проміжних переносника. Першим є звичайна равлик, другим - cyprinoid риби. Щонайменше вісім родин риб служать проміжними господарями для C. Sinensis і більше 100 видів равликів. У Китаї, Японії, Кореї, Тайвані та інших ендемічних районах Parafossarulus manchouricus поширений у равликів. в якості основного проміжного господаря може виступати в цілому ряді. є найбільш поширеним вуличним господарем. Інші види містять Bithynia, Tarebia, Alocinma і Bulimus.