СИМПТОМИ І ЛІКУВАННЯ ЛЯМБЛІОЗА

23-11-2017

ЛЯМБЛІОЗ - ДІАГНОСТИКА І ЛІКУВАННЯ НА РАННІХ СТАДІЯХ

Правильна діагностика і ефективне лікування лямбліозу в Одесі

Лямбліоз легко діагностувати шляхом виявлення яєць або трофозоітов в фекаліях пацієнта. При цьому використовуються пряма вологе середовище або препарати. Особи паразитів зазвичай легко піддаються розмноженню. У рідкісних випадках не виключений повторний забір аналізів. Крім того, може проводитися обстеження рідини дванадцятипалої кишки, наприклад, Тест Entero, або її біопсії. Ця діагностика з абсолютною точністю демонструє трофозоїти. Альтернативні доступні способи дослідження включають тести для виявлення антигену за допомогою імуноферментних аналізів і виявлення паразитів за допомогою імунофлюоресценції.

DFA є прямогоімунофлуоресцентного аналізом для діагностики інфекцій Giardia duodenalis. Антитіла, помічені флуоресцентними маркерами, додають в стілець і інкубують. Під флуоресцентним мікроскопом відбувається візуалізація - гельмінти лямбліозу стають зеленими, що світяться, яйцевидної форми. Цей тест включає антитіла Cryptosporidium. Тому тестують відразу обидва захворювання одночасно.

ЯК ВИГЛЯДАЮТЬ ЗАРОДКИ GIARDIA

Правильна діагностика і ефективне лікування лямбліозу в Одесі

Giardia duodenalis - найпростіший джгутик, має іншу назву Diplomonadida.

У всьому світі лямбліоз більш поширений в країнах з теплим кліматом, особливо схильні до дії діти.

Giardia duodenalis представляють собою овальні еліпсовою форми яйця. Розмір 8-19 мкм, в середньому 10-14 мкм. Дорослі паразити мають 4 ядра, а у незрілих - два. Добре проглядаються ядра і жилки, можуть бути трибарвними.

Giardia duodenalis трофозоїти мають грушоподібної форми, довжину 10-20 мкм. Зазвичай в них видно 2 великих ядра. Також можна побачити смоктальні відростки, які використовуються для прикріплення до епітелію слизової оболонки хазяїна-переносника.

КЛІНІЧНИЙ БІК ПРИ ЗАХВОРЮВАННІ ЛЯМБЛІОЗОМ

Правильна діагностика і ефективне лікування лямбліозу в Одесі

Захворювання виникає в різних формах - безсимптомно або до важкої діареї та харчової непереносимості. Гострий лямбліоз розвивається після інкубаційного періоду від 1 до 14 днів, в середньому 7 днів. Тривалість зазвичай займає від 1 до 3 тижнів. Симптоми включають діарею, біль в животі, здуття, нудоту і блювоту. При хронічному лямбліозі симптоми мають рецидив - слабкість, розлад, непереносимість їжі.