СИМПТОМИ І ЛІКУВАННЯ КРИПТОСПОРИДІОЗА

23-11-2017

ТОЧНІ ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ І ЛІКУВАННЯ КРИПТОСПОРИДІОЗУ

Правильна діагностика і ефективне лікування криптоспоридіозу в Одесі

Кислотостійкі методи дослідження фекалій необхідної концентрації найчастіше використовуються в клінічних лабораторіях. Для абсолютної правильності і точності найкращим методом є иммунофлюоресцентная мікроскопія. Вона дозволяє ретельно застосовувати ферментні аналізи. Основним інструментом дослідження є молекулярні методи.

Лікарі паразитологи чітко дотримуються інструкцій з безпеки. Тому дослідження проводять з підвищеними заходами обережності при поводженні з потенційно інфекційними матеріалами. Ооцисти в зразках калу залишаються активними протягом тривалого часу. Тому здати аналізи на криптоспоридіоз Ви можете в зручний час в Клініці паразитології та сімейної медицини в Одесі.

ЩО ПРЕДСТАВЛЯЄ СОБОЮ ГЕЛЬМІНТОЗНИХ ЗАХВОРЮВАННЯ КРИПТОСПОРИДІОЗ

Правильна діагностика і ефективне лікування криптоспоридіозу в Одесі

Cryptosporidium spp. ооцисти мають округленої форму, діаметр - від 4,4 до 5,4 мкм. Спорозоїти нерідко видно всередині ооцист, що вказує на споруляцію. Забарвлення Cryptosporidium spp. ооцисти може бути різноманітним. Зокрема, при поліпшенні стану людини, може спостерігатися збільшення кількості некислотних ооцист «привидів».

Існує багато видів Cryptosporidium, які заражають людей і велике коло тварин. Хоча Cryptosporidium parvum і Cryptosporidium hominis. Раніше відомі як антропонотіческій генотип C. parvum або генотип 1. Сьогодні є найбільш поширеними видами, що викликають захворювання у людей. Серед них паразити C. felis, C. meleagridis, C. canis і C. muris.

Поширеність цієї інфекції досить велика, має всесвітні розміри. Спалахи криптоспоридіозу були зареєстровані в декількох великих країнах. Наприклад, величезної спалахом в 1993 році стало зараження води в Мілуокі (Вісконсін), яка торкнулася понад 400 000 осіб.

КЛІНІКА ЗАХВОРЮВАННЯ НА ПАРАЗИТІВ CRYPTOSPORIDIUM

Захворювання на Cryptosporidium sp. охоплює широкий спектр симптомів - від безсимптомного протікання до важкої, небезпечної для життя форми. Інкубаційний період складає в середньому 7 днів. Хоча нерідко було зафіксовано випадки від 2 до 10 днів. Гостра форма діареї є найбільш частим симптомом. Вона може супроводжуватися зневодненням, втратою ваги, абдомінальної болем, лихоманкою, нудотою і блювотою.

У людей з сильним імунітетом симптоми зазвичай нетривалі - від 1 до 2 тижнів. «Перерости» в хронічну або більш важку стадію у пацієнтів з ослабленим імунітетом, імунодефіцитом. Особливо з показниками CD4 <200 / мкл. У той час як тонка кишка є найбільш часто уражається ділянкою, симптоматичні інфекції криптоспоридіями також виявлені в інших органах, включаючи травний тракт, легені та слизову оболонку ока.